Wie ben ik

Wie ben ik

Mijn naam is Henk Rooijakkers. Sinds 1967 ben ik in de ban van de duivensport. Eerst samen met mijn vader, later, nadat ik met mijn vrouw weer op ‘t Hout ben gaan wonen, zelfstandig op eigen erf. Verder heb ik in totaal een tiental jaar in het verenigingsbestuur gezeten en een paar jaar in het CC bestuur.

Hok
Je mag mij gerust tot de zeer kleine liefhebbers rekenen. Mijn hok is 5 meter bij 1,5 en daar moet het op gebeuren. Het voorfront is gericht op het oosten en het heeft een lessenaarsdak bedekt met golfplaten.
De duiven
Op dit moment zijn de meeste duiven op mijn hok afkomstig van de combinatie Kimmenade-Verbakel, rechtstreeks of zelf gekweekt. Verder is er een belangrijke inbreng van mijn broer en van Rob van Hoof. Vaandeldrager op de vluchten is mijn “Blue Jens” NL15-1021729 (stamboom), de 1e prijswinnaar van La Souterraine Zuiderkempen 2017. Verder hebben twee duivinnen, de zusjes 090 en 091 (stamboom) , rechtstreeks Kimmenade-Verbakel, een grote inbreng in mijn duivenbestand.
Systeem
Door omstandigheden ga ik in seizoen 2019 op nest spelen. Na vele jaren van weduwschapspel met de doffers is dit een totale ommezwaai en ik heb geen idee wat dit zal gaan brengen.
 
Prestaties
In het verre verleden, samen met mijn vader, schopten we het zelfs tot een 1e plaats Aangewezen 1 op de Nationale Marathon ZLU (destijds nog over heel Nederland, zie dit mini-stukje in het NPO van november 1979). Meer recent zijn er soms kleine succesjes, een paar overwinningen in CC verband en daar bleef het bij. Alleen 2017 springt er uit: Kampioen Dagfond onaangewezen en aangewezen in de CC en zoals hierboven al vermeld als kers op de taart: 1e prijs La Souterraine Zuiderkempen 2017. Klik HIER voor de reportage in De Duif. Hopelijk komt er nog een keer zoiets moois bij.
Overige hobby’s

Voor diegenen die nog wat tijd over hebben: een andere hobby van mij is het fotograferen van insecten. Libellen en dagvlinders hebben mijn voorkeur, maar ook kevers en wantsen komen bij mij regelmatig voor mijn lens. Het merendeel van mijn foto’s is gemaakt in de gemeente Helmond. Enkele foto’s komen uit de nabije omgeving zoals Strabrechtse Heide of De Peel.

Hieronder vind je overzichten van de verschillende soorten: